Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni!.

PROTETICA

Protetica mobila: Protezele totale clasice sunt realizate dintr-o baza acrilica, asemanatoare gingiei naturale (roz), si dinti acrilici montati in aceasta baza. Aceasta proteza imbunatateste vorbirea, masticatia si inlatura aspectul imbatrinit al fetei.

Protetica fixa: Coroana dentara este un nou invelis al dintelui. Ea are forma, marimea, aspectul si functionalitatea dintelui pe care il restaureaza. Coranele pot fi realizate integral din ceramica, ceramica pe suport de zirconiu sau ceramica pe suport metalic.

Pierderea dintilor din diferite motive (traumatisme, boala parodontala, esecul tratamentelor conservatoare) atrage dupa sine o serie de consecinte, atat estetice cat mai ales functionale cu rasunet la nivelul intregii sanatati, nu doar a celei orale.

Dispozitive intraorale menite sa inlocuiasca unul sau mai multi dinti care lipsesc, protezele dentare reprezinta metoda de electie cand vorbim despre reabilitari orale complexe. Provizorii sau de lunga durata, fixe, mobile sau mobilizabile, partiale sau totale, protezele dentare vin sa reconstituie, atat morfologic, functional cat si estetic orice tip de edentatie (pierdere a dintilor)